søndag, oktober 30

Å skjære ut et gresskar.. eller 5.

Halloween er på delt førsteplass med julen når det kommer til feiring og gleden det gir meg. Dette er en høytid der jeg virkelig får vise mine kreative sider, og kose meg med det jeg liker best. 
Jeg har arrangert halloweenfester i 5 år, og føler jeg begynner å få teken på det. 

En stor del av halloween er selvsagt gresskarene, og for å si det sånn, så har jeg skjært ut min del gresskar. Jeg har tilegnet meg en metode som jeg synes fungerer bra for meg, og tenkte å dele den med dere. :)

1. taggete kniv, skjei og et våt håndkle er utrolig viktig
2. Selvsagt så må man jo ha et gresskar.
3. Sett kniven på skrå, og skjær ut lokket. (Før jeg skjærer lokket, velger jeg hvilken side av gresskaret jeg synes er finest, og skjærer slik at det blir finest det den siden ansiktet skal være på.)
4. Sånn blir det seende ut etter lokket er skjært ut. 


5. Skjær av det meste av "kjøttet" som er på lokket
6. Skjær av overflødig "kjøtt" øverst ved kanten
7. Finn fram skjeien, og fjern "gugga", som jeg kaller det.


8. Etter gugga er rensket bort, skal det se ut som bildet øverst til venstre.
9. Nå skal du skrape bort endel av kjøttet. 
10. Gresskaret blir fint og hult som bildet ned til høyre.

Nå er gresskaret klart til å skjæres ut. Tørk av det med kluten, og "go crazy". 
Anbefaler å tegne med en penn før du skjærer ut, da er det lettere å finne ansiktet du ønsker. 


Gresskarkjøttet kan brukes til utrolig mye, så anbefaler å få mest mulig ut av gresskaret før du skjærer ut, Bare pass på at "veggene" ikke blir for tynne. :) 


0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
;