søndag, september 18

Grønnsakskake a la Mari

Dagens middag ble grønnsakskake med inspirasjon fra veganmisjonen´s lunchkaker og brokkoliburger. Jeg har blandet oppskriftene og satt et personlig preg på de. 





Ingrediensene er:


Grønnsakskake:
200 g. brokkoli
100 g. blomkål
100 g. gulrot
1 dl. havregryn
2 dl tørr fullkornsris. (skal kokes)
1/4 finhakket hvitløk
1 grønnsaksbuljon (pulverisert)

Tilbehør:
1 boks mais
100 g. søtpotet


Kok brokkoli, gulrot og blomkål i ca 4 min. Hell i en bolle og bruk stavmikser for å mose de godt sammen.


Tilsett havregryn, grønnsaksbuljong og hvitløk. 
Gi det en runde med mikseren.


Tilsett ferdig kokt ris og rør godt sammen.


La det stå i 10 - 15 min før steking.


Stek i olje på middels varme, til de er gyldne på begge sider.


Da ser de ca. sånn ut. NomNom.


Server med deilig tilbehør. 
Jeg har kokt opp en halv søtpotet og surret mais i timian. 
Smakte veldig godt sammen og anbefales på det sterkeste.

På denne oppskriften får du ca 9 kaker på 100 g. 
100 g. kake = 135 kcal.

Så de smaker godt, og er sunne i tillegg. Vinn, vinn. 

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
;