fredag, september 16

Nøttestek med fargerikt tilbehør

For oss som ikke spiser kjøtt.

Et sunt og veldig godt alternativ både til hverdags og til fest. Oppskriften er inspirert av ei god venninne, men har selv valgt å forandre og legge til litt.





Nøttesteken består av: 
Cashew nøtter 160 g.
 Peanøtter 20g. 
Hasselnøtter 30g.
Løk 175 g.
Hvitløk 10 g.
Nellik 1 klype
Sopp 120g.
1 børdskive/liten baguett
Grønnsaksbuljong 1, som blandes i 1 dl vann
 Soya mel 30 g.

Tilbehører er:
Mais, søtpotet og rosenkål.


Hvordan lage:


Finnhakk soppen og hell i en kjele.


Tilsett finhakket løk


Tilsett hakket nellik og finhakket hvitløk


Stek og rør godt sammen.


Hakk de forskjellige nøttene å hell i en bolle


Tilsett ferdigstekt løk og sopp


Riv brødet i passe små biter og rør godt sammen


Tilsett soya mel og ferdig kokt 1 dl. med grønnsaksbuljong. Rør godt sammen.


Hell i en smurt ildfast form, dekk med aliminiumsfolie og stek i en time på 150 grader.

Mens nøttesteken står i ovnen, koker du søtpotet og rosenkål. Fres maisen kort rett før servering.


Slik ser det ut på tallerken, og det smaker fantastisk godt.

Denne oppskriften gir ca 6 nøttemåltider på 125 g.
100 g. = 236 kcal.

Tilbehøret tilpasser du selv.



0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
;